Hvordan fungerer air condition?

Aircondition har blitt et populært produkt å ha både i hjem og på kontoret de siste årene. Før var aircondition noe vi gjerne bare hadde i bilen eller på hotellrommet i ferier. Nå er det blitt mer vanlig ha å aircondition i vanlige husstander og i fritidsboliger. I Norge blir aircondition ofte kalt for et klimaanlegg, da det har som hensikt å endre inneklimaet.

En aircondition er en maskin som kan endre fuktighetsnivået og temperaturen i luften rundt seg. En aircondition bruker den luften som er rundt seg og resirkulerer denne for å oppnå ønsket effekt. Det finnes flere ulike typer aircondition og her kan du velge hvordan du ønsker at airconditionen skal operere.

En luft-til-luft-varmepumpe kan fungerer som en aircondition. Denne vil benytte seg av utendørs luft og energien som finnes i denne. Deretter blir luften renset og enten oppvarmet eller nedkjølt før den sendes ut i hjemmet. Det finnes også airconditioner som bare benytter seg av luften som finnes rundt apparatet.

En slik aircondition fungerer som et lukket system og sirkulerer et kjølemiddel ved å benytte seg av en kompressor. Inni airconditionen er det et fordamping system hvor flytende kjølevæske går inn. Her er trykket lavt hvilket gjør at gassen fordampes og deretter avkjøler det som kalles for ribbene i airconditionen. Den kalde luften som da oppstår blir deretter sendt ut i rommet.

Hva kan en aircondition brukes til?

Et klimaanlegg har mange bruksområder alt ettersom hvilken modell, hvilket merke og hva type du velger å gå for. En stor fordel med aircondition er den kan brukes til å både varme opp et hjem så vel som å nedkjøle det. Med en aircondition får du kontroll på inneklimaet og luftkvaliteten, hvilket er en stor fordel for mange husstander.

En standard aircondition vil benytte seg av luften som befinner seg rundt apparatet. Deretter vil den resirkulere denne for å så sende den ut igjen i rommet. Luften kan bli renset, oppvarmet eller kjølt ned – alt etter hvilket behov og ønsker du har for ditt inneklima. En stor fordel med aircondition er at de også kan justere luftfuktigheten i rommet.

Hvor kan en aircondition brukes?

En aircondition kan brukes hvor som helst. Vi har vanligvis aircondition allerede installert i bilene våre, hvilket sørger for at bilen kan bli kjølt ned om sommeren og varmet opp om vinteren. Det er også mulig å installere aircondition i alle typer bygning, samt også på båter og campingvogner.

En aircondition kan installeres der du har et ønske om å kontrollere inneklimaet. Dette kan være fordi det ellers er vanskelig å justere temperaturen i bilen, båten eller bygningen. Men en aircondition kan også brukes til å regulere fuktigheten i luften, hvilket er en stor fordel. Vanligvis kan du styre aircondition med en fjernkontroll hvis den er installert i en bolig.

Mennesker som sliter med allergi, vil finne stor glede i aircondition med rensefilter. Her kan støv og andre partikler bli filtrert ut, slik at allergikere får et optimalt luftforhold rundt seg. Det finnes mange fordeler med en aircondition, og den kan brukes der du ønsker å kontrollere inneklimaet, temperaturen og luftkvaliteten.

Det er viktig at du får kompetente fagfolk til å installere en aircondition. Dette er grunnet i gasser som befinner seg i systemet og andre faktorer som gjør at det kan være farlig å håndtere apparatet uten tilstrekkelig kunnskap. Dersom du ønsker å installere eller avinstallere en aircondition, vil det alltid anbefales å få hjelp fra en profesjonell og faglig dyktig montør.